Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

TA TΡΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΏΣΟΥΝ

Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τη… θύελλα της οικονομικής κρίσης, αναφέρουν καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές. Συγκεκριμένα, από τους έξι ιδιωτικούς σταθμούς που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, λέγεται ότι μόνο το Mega, ο ΑΝΤ1 και ο Σκαι, θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να περάσουν στην επόμενη φάση της ελληνικής πραγματικότητας, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν ένα αυστηρό πρόγραμμα περικοπών, υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν με ακρίβεια τα νούμερα, δηλαδή, τον δανεισμό, τα χρέη και τις υποχρεώσεις των καναλιών.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΜΜΕ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

 


Ξεκινά ο τελευταίος και οριστικός  γύρος των ανακατάταξεων στα ΜΜΕ. Παρά τις προσπάθειες των επιχειρηματιών  ο λογαριασμός της κρίσης να πληρωθεί από τους εργαζόμενους ,τους  προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία πιστεύοντας ότι με τους συνήθεις τρόπους θα την γλιτώσουν. Πίστευαν πως είναι η χρυσή ευκαιρία να σηκωθούν από το τραπέζι της μεταπολίτευσης χωρίς να πληρώσουν το λογαριασμό και ως κύριοι να ξαναστήσουν με νέες βάσεις να φτιάξουν τα μαγαζιά τους όπως ορίζουν οι σημερινές συνθήκες. Κάποιοι νόμισαν ότι η διαπλοκή με την τρόικα ήταν σαν να πέφτουν επιταγές από τον ουρανό. Δηλαδή συνεχή μέτρα περιορισμού του εργασιακού κόστους, εξαφάνιση των αποζημιώσεων και κάθε προστασίας του εργαζόμενου.Αυτό που δεν προέβλεψαν ήταν ποιός θα κατανάλωνε όταν ο ένας απέλυε τους πελάτες του άλλου.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

** Κοντά στις 10.000 φύλλα σταθεροποιείται πανελλαδικά η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ημερήσια βάση ενώ το φύλλο του Σαββατοκύριακου πούλησε την πρώτη εβδομάδα 25.810 και έπεσε την δεύτερη κοντά στα 19.000 φύλλα.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αυτή την ώρα στο Κορωπί δικαστικοί επιμελητές και δικηγόροι των εργαζομένων καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία του κτιρίου Αντώνη Λυμπέρη με δικαστική απόφαση στα χέρια τους. Ο εκδότης πρέπει να πληρώσει έναν τουλάχιστον μισθό.
75 εργαζόμενοι  κέρδισαν χθές τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά του εργοδότη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μαθαίνουμε πως μόλις έμαθε ο Αντώνης Λυμπέρης τη δικαστική απόφαση απάντησε πως δεν θα πληρώσει τίποτε.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΕΙΤΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Oφθαλμοφανής είναι πλέον η δυσκολία στη συνεργασία των παρουσιαστών της πρωνής εκπομπής της ΝΕΤ Λίνας Κλείτου και Φάνη Παπαθανασίου. Μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο αλληλοδιακόπτονται, και προσπαθεί ο καθένας να δείξει ότι αυτός είναι ο ισχυρός πόλος. Πονέσαν τα αυτιά μας με τις καθημερινές φιοριτούρες  και φωνές τους. Αλλο ένα πρόβλημα για την πολύπαθη διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ

Φουντώνει εκ νέου λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η γνωστή τακτική των μειώσεων μισθών στα ΜΜΕ και όχι μόνο. Τελευταίο κρούσμα  οι εργαζόμενοι στη Νοva που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδοχόμενο περικοπών ύψους 30% επί του μισθούς τους. Βέβαια τα ΜΜΕ είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις βιομηχανιών κεφαλαίου έντασης καθώς οι εργαζόμενοι δεν είναι απλοί μισθωτοί αλλά εξιδικευμένοι επαγγελματίες με ειδικά ωράρια και εργασίες.Αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη καιρό το νέο κοσκινάκι της ολοένα φτηνότερης εργασίας για ατέλειωτες ώρες επειδή οι επιχιερηματίες αρνούνται πεισματικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη τότε δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.Είτε να παραμείνουν στα κανάλια μόνο οι χομπίστες που θα εργάζονται κυνηγώντας από αλλού τις αποδοχές τους, είτε σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα μεταβληθούν σε κακούς και επαγγελματίες.   

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ



**** Επιστρέφει στα ερτζιανά μετά από μικρή διακοπή η Αθηναίδα Νέγκα από τη συχνότητα του Λάμψη fm.
****Από το καλό στο καλύτερο πάει η διεθνής καριέρα του νησιού ίσως της καλύτερης Ελληνικής τηλεοπτικής σειράς.   Μετά  τη Σερβία, τη Βοσνία και την Ουγγαρία τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να προβάλλεται στη Φινλανδία.
***** Eνισχύσεις για τον Ρυθμό fm  από το Mad 106.2.Nέα εκπομπή για τους  Δημήτρη Ουγγαρέζο και  Σταμάτη Μητούση που θα είναι μαζί με τον Στέφανο Gateley. 
*****Ολο και πιο κοντά τα ραδιόφωνα σε πανελλαδικές άδειες ενώ σύντομα θα αρχίσει και η ψηφιακή εποχή όπως έγινε και για τις τηλεοράσεις. Ποιος πιέζει για το εγχείρημα; Ποιος άλλος, η τρόικα που επιζητεί τα δημιουργηθούν προυποθέσεις και νέα δεδομένα στα ερτζιανά
****Αίσθηση και προβληματισμό  προκαλεί η είδηση πως η τελευταία εκπομπή για το 2012 και το τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου θα είναι αυτή της επόμενης τρίτης. Αλλωστε  δεν είναι και πολλές οι εκπομπές που παρουσιάστηκαν.   

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Του Κώστα Βαξεβάνη
«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Η πραγματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο δεν συμφώνησε μαζί τους. Ολόκληρη η υφήλιος είδε μια Δικαιοσύνη που έχει καταπιεί Χριστοφοράκους και έχει χωνέψει φοροφυγάδες να προσπαθεί να μασήσει την αλήθεια. Να διώκει δημοσιογράφους.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

AΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΣΙΜΗ-ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Έως και υπερβολική θα χαρακτήριζε κανείς την έναρξη της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στη ΝΕΤ.

"Καλημέρα σας! Φως!", είπαν με μια φωνή ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη στην έναρξη της πρώτης τους εκπομπής, μετά την προ εβδομάδων απομάκρυνσή τους από την Πρωινή Ενημέρωση. Οι δύο παρουσιαστές συναντήθηκαν χθες με τον Αιμίλιο Λιάτσο, δόθηκαν εξηγήσεις και σήμερα επέστρεψαν στην εκπομπή.


Απο το newsit.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΣΙΜΗ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Τέλος οι απεργίες στην ΕΡΤ μετά από συνάντηση του Αιμίλιου Λιάτσου με τους παρουσιαστές Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και από αύριο η εκπομπή  επανέρχεται στους δέκτες και μαζί η εύρυθμη λειτουργία του κρατικού καναλιού. 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ

Μάλλον απογοητευτική ήταν η πρεμιέρα της νέας εφημερίδας. Χωρίς ιδιέταιρη προετοιμασία επενδύει στην υπάρχουσα τεχνογνωσία από τον Ποντίκι από όπου έχει δανειστεί πολλά εισαστικά στοιχεία αλλά και στα μεγάλα ονόματα που προστέθηκαν στο δυναμικό του ομίλου.
Με πλούσια αρθρογραφία αλλά χωρίς κάποιο ξεχωριστό ρεπορτάζ στόχος είναι να προσεγγίσει το κοινό που στηρίζει τον Σύριζα. Το πνέυμα πρόθυμο αλλά η σαρξ (αποτέλεσμα) αδύναμη..

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Απίστευτο ήταν το ξέσπασμα του Δημήτρη Καμπουράκη σήμερα το πρωί, όταν τα παράπονα της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, για το θέμα των εμβολίων, τον έβγαλαν εκτός εαυτού! Ο παρουσιαστής δεν τα έβαλε ωστόσο, με την υφυπουργό, αλλά με αυτούς που κάνουν show στην τηλεόραση.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

H EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με μεγάλη μου συντριβή σας ενημερώνω  ότι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος μας "Εκδόσεις Λυμπέρη" αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του.

Τα  τελευταία δυόμιση χρόνια παλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, εφαρμόζοντας  μεγάλες περικοπές και μειώσεις στο κόστος της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα της αγοράς, η οποία ως γνωστόν, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε "ελεύθερη πτώση".

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ EURONEWS

Το ελληνικό Euronews είναι πλέον γεγονός και στις 17 Δεκεμβρίου θα βγει στον αέρα.
Μάλιστα, σε λίγες μέρες αναχωρεί η πρώτη ομάδα δημοσιογράφων για την Λιόν προκειμένου να εκπαιδευτεί. Οι δημοσιογράφοι θα βρεθούν στην γαλλική πόλη για να μάθουν όλα όσα χρειάζεται για την στελέχωση της ελληνικής εκδοχής του Euronews, το οποίο θα βρίσκεται στην Αθήνα δίπλα από την Πρεσβεία της Γαλλίας.


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Η επίθεση του κ. Πρετεντέρη στο σημερινό Βήμα, αρχικά προδιαθέτει κάποιον να αντιδράσει όπως αρμόζει σε υβρίζοντες, όπως συνήθως αρμόζει στον κ. Πρετεντέρη: δηλαδή αγνοώντας τον, αφήνοντας την εμπάθεια, την ακραία διαστρέβλωση και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να ευεργετήσουν τον υβριζόμενο και να πλήξουν τον υβριστή.
Θα ήταν όμως λάθος να μείνει κανείς στο συμπλεγματικό σκέλος του άρθρου.  Γιατί ενώ δεν το επιδιώκει, δίνει τελικά την αφορμή να αναδειχθούν κρίσιμες παράμετροι   της εθνικής μας τραγωδίας.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΣΤΟ PROTAGON.GR

 


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γράφει για τη συνέντευξη που πήρε από τον κ. Μιχαλολιάκο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή επί... δικαίων και αδίκων! "Με αφορμή το δεύτερο σε επισκεψιμότητα άρθρο του protagon, για το τελευταίο επταήμερο, οι σκέψεις μιας εβδομάδας ζητούν διατύπωση. Κατά πρώτον, εντύπωση προκαλεί η άνεση με την οποία συνάδελφοι, που ποτέ δεν έχουν επιχειρήσει να αντιμετωπίσουν τον αρχηγό μίας ΧΑ, πολλώ δε μάλλον σε ζωντανή εκπομπή τετ-α-τετ, σχηματίζουν τόσο αβίαστα άποψη εν σχέσει με την ευκολία, τη δυσκολία, τη σκοπιμότητα, τις συνθήκες και τον τελικό βαθμό επιτυχίας του εγχειρήματος, που χρειάστηκε να φέρω εις πέρας στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ευθέως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κατά δεύτερον, από την άλλη, συναισθήματα πίστης στο μέλλον του τόπου γεννά η αυθόρμητη συσπείρωση τόσων αρνητών του ολοκληρωτισμού - που σα να έψαχναν μιαν αφορμή για να εκδηλωθούν μαζικά.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΑΓΚΑ

Με μια επιθετική όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη  στα Παραπολιτικά αποφάσισε να απαντήσει ο Γιώργος Τράγκας στις πληροφορίες και τα σχόλια που ακολούθησαν την αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη ότι έχει λογαριασμό στην Ελβετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ Τράγκας μιλά για Σαμαρά, Σημίτη, Βαξεβάνη,Ψυχάρη αλλά και για το αν θα παρατήσει τη δημοσιογραφία

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Με 48 σελίδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Η νέα εφημερίδα εκδίδεται από το «Συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.