Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ



Απίστευτο εκνευρισμό προκάλεσε στην Ελλη Στάη η αποκάλυψη της στήλης για τον «ανασχηματισμό» των αρχισυντακτών όσο και για τις γκρίνιες της γενικής διευθύντριας  λόγω της χαλαρής ανταπόκρισης των χρηστών. Εμφανώς δυσαρεστημένη  από τα σχόλια που αναπαράχθηκαν στο διαδίκτυο έδωσε εντολή να απολυθούν  οι τρείς αρχισυντάκτες θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα δημοσιεύματα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέο γύρο αναταραχής ενώ πυκνώνουν οι φωνές εντός της ιστοσελίδας  που «ονομάζουν» το διαδικτυακό κανάλι  «αυλή.gr».
****** ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι  εκτιμούν ότι οι απολύσεις ήταν προαποφασισμένες μετά τις αλλαγές στην αρχισυνταξία που είχαν προηγηθεί.  Δ. Χατζημιχάλης και  Κ. Γαλανού πήραν τις πρωινές βάρδιες  και για πολλούς ήταν  αναμενόμενη κατάληξη οι απολύσεις των τριών ώστε να  ελαφρυνθεί και  το μισθολόγιο. Οι κακές γλώσσες λένε πως το budget  σταδιακά εξαντλείται  παρότι συνεχίζονται κανονικά οι προσλήψεις όπως αυτή της Χρύσλας Γεωργακοπούλου για τα …πολιτιστικά.
*******Η ΚΟΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Η πληθωρική παρουσία όμως μια 20μελούς ομάδας -που περιποιείται τα μαλλιά και την εμφάνιση  της κ. διευθύντριας – είναι προκλητική όταν μάλιστα οι απολυθέντες  και άλλοι έμπειροι  δημοσιογράφοι προειδοποιούσαν από καιρό για τις δυσλειτουργίες του εγχειρήματος, αντίθετα με την παρέα των κολλητών του μακιγιάζ  που ως άλλοι κόλακες τα έβλεπαν όλα ρόδινα..      

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

NEA ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ



 Νέο ημερήσιο οικονομικό φύλλο σχεδιάζουν να εκδώσουν πρώην εργαζόμενοι από Ναυτεμπορική, Κέρδος και Εξπρές. Διαβλέπουν εμπορικό κενό και εκτιμούν ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Αντίστοιχα σχέδια έχουν και οι συντελεστές του fm voice. Κώστας Ψωμιάδης και Νίκος Μανεσιώτης που έχουν ξεκινήσει τις επαφές με γνωστούς πολιτικούς συντάκτες. Η εφημερίδα θα κινείται πολιτικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ 

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ



Ακρως εντυπωσιακή είναι η άνοδος της διαφημιστικής δαπάνης σύμφωνα με την  Media services για τον Ιανουάριο συνολικά  +26,25% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013,  76.753.432 ευρώ από 60.793.039 ευρώ που ήταν το περσινό ταμείο. Στην τηλεόραση άνοδος  46,06% (40.103.746 ευρώ από 27.457.512 ευρώ). Ραδιόφωνο άνοδος 54,04% (4.683.197 ευρώ από 3.040.222 ευρώ) σημαντική η αύξηση και στις  εφημερίδες με +16,87% (14.107.219 ευρώ από 12.070.582 ευρώ),μοναδική παραφωνία  τα περιοδικά με πτώση -2,01% (17.859.271 ευρώ από 18.224.723 ευρώ).

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

O ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο newgreece.eu/radio ξεκινά  ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος θα βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα στη μία μετά το μεσημέρι και για 90 λεπτά. Παράλληλα η Μιλένα Αποστολάκη ολοκλήρωσε την συγγραφή παιδικού βιβλίου. Ελπίζω να μην είναι αντίποινα στην κάθοδο στην τοπικής αυτοδιοίκησης των συναδέλφων Δημήτρη Μιχαλέλη, Λάζαρου Λασκαρίδη  Αγλαίας Κυρίτση, Χρήστου Γιαννούλη και Δημήτρη Χόνδρου.   

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΣΤΟ Ε



Μεγάλα μπλεξίματα είχανε στο Ε αυτές τις ημέρες. Από τη μία οι φασαρίες με συλλήψεις για την οικογένεια Βρυώνη λόγω οφειλών προς το δημόσιο και από την άλλη όπως μαθαίνω η έφοδος των ελεγκτών του υπουργείου εργασίας για τυχόν μαύρη εργασία και απλήρωτους εργαζόμενους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά απολύθηκε η υπεύθυνη καλεσμένων και ο Ακης Παυλόπουλος και οι άλλοι προβεβλημένοι δημοσιογράφοι του καναλιού είναι πλέον με ένα τηλέφωνο στο χέρι προς αναζήτηση καλεσμένων.