Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ


 ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΥΑΛΟ

 

Φαίνεται ότι κάποιοι από τους υπεύθυνους για την κατάσταση στην Ελληνική τηλεόραση διαθέτουν πολύ χιούμορ.Τρανό παράδειγμα η εκπομπή "ευθέως" στον ΣΚΑΙ. Μιά μάλλον κακοπαιγμένη επανάληψη του γνωστού talk show του BBC "hard talk".

Στη βρετανία με άλλη πολιτική κουλτούρα όπου η κριτική και η διαφάνεια είναι συνείδηση, επιλέγεται ένας έμπειρος δημοσιογράφος ( παλιός πολιτικός συντάκτης ή πολύ έμπειρος παρουσιαστής)  ωστε με τη μέθοδο των υψηλών τόνων, των συνεχών αποκαλύψεων και κυρίως μην αφήνοντας τον καλέσμένο να βάλει την αντζέντα της συζήτησης να δοθούν οι απαντήσεις που δεν θα δίνονταν σε μια συμβατική συζήτηση. Στην Ελλάδα όλο αυτό μεταβλήθηκε σε ένα riality με πρωταγωνιστές απο τη μια πλευρά έναν αμφισβητούμενο πολιτικό αρχηγό και από την άλλη έναν νεαρό δημοσιογράφο που προσπάθησε με κάθε τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανώς έκπληκτος καθώς δεν γνώρισε τι θα ακολουθούσε όταν αντιλήφθηκε την τακτική του παρουσιαστή αμύνθηκε επαναλαμβάνοντας ότι συζητείται μεταξύ των πολιτικών  των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων εις βάρος του καναλιού.Μισόλογα, πληροφορίες που άκουσαν αλλά και καταγγελίες πραγματικές  που χρήζουν διερεύνησης. Εντυπωσιακές κραυγές για την οικονομική πενία των καναλιών και καταγγελίες που θα έφερναν σε αμηχανία την ιδιοκτησία του καναλιού όσο και τους συντελεστές της εκπομπής που προσπάθησαν να τσαλακώσουν την εικόνα του κόμματος.
Την ίδια ώρα μια χωρίς ειρμό, σχέδιο, και συγκρότηση συρραφή όσων καταγγελιών και συμπερασμάτων , η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο παρελθόν στη δημοσιότητα κατά της Χρυσης Αυγής.
 Κι ένας παρουσιαστής χωρίς να γνωρίζει που οδηγεί ( μόνο στην ενημέρωση δεν οδηγεί) όλο αυτό παρά μόνο στη εξαγρίωση του καλεσμένου και τις έντονες αντιδράσεις του ;ώστε να παραχθεί θέμα... Εντυπωσιασμοί χωρίς ουσία και αντικέιμενο.Ισως η επιτομή του reality. Πολιτικά ξεκατινιάσματα για την τηλεθέαση. Επίκίνδυνες τακτικές με μεγάλο δημοσιογραφικό κόστος. Δυστυχώς η κρίση φέρνει ακόμη περισσότερα μαύρα σύννεφα στην τηελόραση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου