Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μαζί με τον κατασκευαστικό κλάδο ο χώρος των ΜΜΕ έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον. Ισως και γιατί πέραν της τεράστιας απώλειας διαφημιστικής δαπάνης οι επιχειρηματίες αρνούνται πεισματικά να κατάβαλουν έστω και ένα μικρό μέρος του κόστους. Συνεπώς ο συνδυασμός χαμηλής κυκλοφορίας και έλλειψης διαφημιστικών πόρων αποδεικνύεται θανατηφόρος στις εφημερίδες ενω ραδιόφωνα και τηλεόρασεις έχουν μεταβληθεί σε συστήματα επανάληψης παλιών προγραμμάτων σε σημείο που οι τηλεθεατές να τα απεχθάνονται ή να εκλαμβάνουν τις διαφημίσεις ως πρόγραμμα.

Η στάση των επιχειρηματιών όσο και των συνδικαλιστών οδήγησε στην πλήρη απαξίωση και οσονούπω στην πλήρη κατάρρευση.
Οσοι χαιρέκακα έβλεπαν την αυλή του γείτονα να καίγεται και πίστευαν ότι απλά θα την γλιτώσουν με μικροζημιές αντιλαμβάνονται πλέον πως η κατάσταση θα αποβεί επιζήμια για όλους. Οταν αλλάξουν οι συνήθειες του πολίτη δύσκολα τον επαναφέρεις στην ανάγνωση ή στην ακρόαση όταν για χρόνια τον γέμιζες με σκουπίδια περιμένοντας την πτώση του ανταγωνισμού . Οσο για την άλλη λύση των φθηνών δουλοπάροικων με υπόσχεση για ένα μέλλον μακρυνό αλλά καλύτερο ούτε αυτό θα έχει απόδοση καθώς μετά από ένα χρονικό διάστημα θα κυριαρχεί η ευκολία,η απογοήτευση και η σκέψη πως ένα μεροκάματο θα βγεί και με ευκολότερο τρόπο. Συνεπώς με ΜΜΕ μακέτες δεν θα μπορέσουν εύκολα να πείσουν τους πολίτες ενω το πολιτικό σύστημα θα έχει πλέον αν αντιμετωπίσει όλο και πιο συχνά την αμφισβήτηση και την λοιδωρία καθώς τα ΜΜΕ θα έχουν χάσει λόγω των συνθηκών που περιγράψαμε όση αξιοπιστία τους έχει απομείνει.Κάπου εδω μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει η κατάρρευση με πολλά μέσα να κλείνουν οριστικά ή να παραμένουν σαν σφραγίδα για μεροκαματάκια..

 Θα χρειαστεί  πολύς χρόνος, σχέδιο, χρήμα,μεράκι  και αρκετή υπομονή για να ξαναστηθεί μετά από πολλά χρόνια ξανά με τάξη ο χώρος του τύπου από επιχειρηματίες με οράμα και δημοσιογράφους με αρχές. Μεχρι τότε θα υπάρχουν μόνο έμποροι ελπίδας, εξυπηρετήσεων και Πιστολάδες σε μια επαγγελματική ζούγκλα που αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις στην κοινωνία...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ  ΣΕ ΌΛΟΥΣ..      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου