Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

EINAI NOMIMO TO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;

AΠΟ ΤΟ E-TETRADIO.GR


Προκύπτει ένα ζήτημα με το ΑΡΤ 90.6, το ραδιόφωνο του ΛΑ.Ο.Σ., του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, άδεια παίρνουν τα ραδιόφωνα κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Το άρθρο 50 του Νόμου 3.801/2009 κατά το οποίο οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που
ανήκουν καθ οιοδήποτε νόμιμο τρόπο σε πολιτικό, κόμμα που εκπροσωπείται στη
Βουλή, οι οποίοι λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νόμου
3.592/2007 και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 8, του ίδιου νόμου, έχουν δικαίωμα
συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης,
εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού κατά τους όρους του
ανωτέρου νόμου και θεωρείται ότι λειτουργούν νομίμως στη γεωγραφική περιοχή
που εκπέμπουν, ως την έκδοση της σχετικής άδειας, εφόσον υποβάλλουν κατά το
νόμο υποψηφιότητα στη διαγωνιστική διαδικασία.


Αν όμως το κόμμα πάψει να εκπροσωπείται στη Βουλή τι γίνεται;
Μήπως τότε πρέπει να ανακληθεί η άδεια του ραδιοφώνου του;
Ή, έκτοτε, τη διατηρεί το κόμμα εσαεί τη συχνότητα και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν ακόμα κι αν στις εκλογές πιάνει 1%;
Ποιος θα μας απαντήσει;


Σημειώστε:  Το ραδιόφωνο του ΛΑΟΣ λέγεται Αρτ 90.6 κι έχει τόση σχέση με την... art, όσο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με την... υπεύθυνη πολιτική. Το ραδιόφωνό του πάντως για να είμαι δίκαιος δεν είναι κομματικό, η συχνότητα όμως είναι κομματική. Η άδειά της δηλαδή.

Στο ΦΕΚ 6422/30.6.2010, δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «CITYNEWS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και δ.τ. «ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ΡΑΔΙΟΑΣΤΥ, ΒΙΝΤΕΟΑΣΤΥ»:

Την 25/06/2010 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Υπηρεσίας μας το από 12/06/2010 Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «CITYNEWS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και δ.τ. «ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ΡΑΔΙΟΑΣΤΥ, ΒΙΝΤΕΟΑΣΤΥ» και με αριθμό Μητρώου 21178/01ΝΤ/Β/90/1095, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η έγκριση της μεταβίβασης του κλάδου ραδιοφώνου της εταιρείας μας προς το πολιτικό κόμμα Λ.Α.ΟΣ.


Καλλιθέα, 25 Ιουνίου 2010
Με εντολή Νομάρχη
Ο Διευθυντής
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Σύμφωνα δε, με το έγγραφο του ΕΣΡ, με το οποίο βεβαιώνεται η νόμιμη λειτουργία του Ράδιο Άστυ, ο φορέας που υπέβαλλε τα στοιχεία και στον οποίο χορηγήθηκε η άδεια,  είναι το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ.

Κι άλλα ερωτήματα:  Τα σημειώνουμε όλα αυτά και για έναν επιπλέον λόγο: μόνο και μόνο για να μάθουμε τι πρόκειται να συμβεί στην περίπτωση που διαλυθεί το ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία (όπως έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη με την, πως τη λέγανε, Συμμαχία της). Τότε η συχνότητα χάνεται, την ξαναπαίρνει το κράτος;
Οχι βέβαια πως ο Καρατζαφέρης θα έκλεινε ποτέ το κόμμα του. Θα το κρατούσε έστω και ως σφραγίδα. Μόνο χαζό δεν τον λες... Το αντίθετο μάλιστα, είναι πανέξυπνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου