Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙ
ΛΕΙΟΥ

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε στον Ελληνικό λαό το τηλεοπτικό πείραμα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ καθώς η πεντάμηνη κατάληψη του ραδιομεγάρου στη Μεσογείων ως αντίδραση στην κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ  υποχρέωσε τη δημόσια τηλεόραση σε πανάκριβες δαπάνες σε καιρό μνημονίου ώστε να καταφέρει τελικά να εκπέμψει  πρόγραμμα με αξιοπρεπείς όρους.

Χρησιμοποιώντας τα στούντιο της παλιάς ΕΤ1 στην Κατεχάκη αλλά και ιδιωτικές υποδομές το μεταβατικό κρατικό κανάλι εξαναγκάστηκε αφενός να λειτουργεί υπό πρωτόγονες τηλεοπτικά συνθήκες εξαντλώντας καθημερινά τους εργαζόμενους αφετέρου ο νοικιασμένος εξοπλισμός να κοστίζει χρυσάφι στον Ελληνα φορολογούμενο.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη η δημόσια τηλεόραση χρεώθηκε με το ποσό των 468.000 ευρώ συν ΦΠΑ για τη μίσθωση τηλεοπτικού εξοπλισμού και την εκπομπή σήματος από την εταιρεία « Εμμανουήλ Ευαγγελόπουλος και Σια Ε.Ε» και αφορά τη περίοδο από τις 16-7-2013 έως τις 15-10-2013.     
Σε άλλη απόφαση του κ. Μάναλη για τη μίσθωση στούντιο από την (Τ.V.E) με το απαιτούμενο τεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για την καθημερινή ροή του τηλεοπτικού προγράμματος της Δημόσιας τηλεόρασης για  μόλις 8 ημέρες η σύμβαση ανήλθε στα 155.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Το απίστευτο κόστος σε μια εποχή επώδυνων περικοπών δεν τελειώνει εδώ. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση για την φύλαξη του κτιρίου που φιλοξενούσε την Ετ3 τους καλοκαιρινούς μήνες. Η εταιρεία security ΚΑS σύμφωνα με άλλη απόφαση του κ. Γκίκα Μάναλη στις 11 Οκτωβρίου πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των 59.464,35 ευρώ.
Οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές του κόστους αλλά δεν είναι οι μοναδικές καθώς οι διαρκείς ανάγκες δημιουργούσαν συνεχώς νέα έξοδα σε όλα τα επίπεδα από την μισθοδοσία των εργαζόμενων, την προμήθεια υπολογιστών και μηχανημάτων παραγωγής έως την βαφή εσωτερικών χώρων όπου για 330 τετραγωνικά μέτρα κόστισαν 4.896 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου